Leiebil Gorizia

» Bilutleie » Leiebil Gorizia

 

car-rental

Sammenlign og finn beste pris på bilutleie i Italia

Bilutleie Gorizia

Sammenlign priser på leiebil i Gorizia fra flere forskjellige bilutleiefirma, bla.a. Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt og Budget. Nødvendige forsikringer i tillegg til ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen.

Gorizia guide

bilutleie Gorizia

Leiebil Gorizia

Byen Gorizia ligger langs den nordøstlige grensen til Italia i regionen Friuli Venezia Guilia. Fordi det er rett på grensen til Slovenia, er det vanlig å høre både italiensk og slovensk snakkes av de som bor her. Det har 35,980 innbyggere (4/2009) og er 41 kvadratkilometer i størrelse.

Fordi byen ligger rett på grensen, er det en rekke av grenseoverganger i Gorizia som inngår tilstøtende slovenske byen Nova Gorica. Siden Slovenia ble medlem av Schengen-avtalen i 2007, har passasje langs grensen er gjort ganske enkel.

Castle of Gorizia er en av de viktigste attraksjoner å se i byen. Dens vegger daterer seg tilbake til middelalderen, og slottet var en gang sete for rettsvesenet og administrative makten i landet. Piazza della Vittoria, eller Victory Square er på det viktigste punktet i byen. Det er en stor fontene i midten, og den er omgitt av små boutiques, restauranter og kafeer.

Flyplassen nærmest Gorizia er Friuli Venezia Giulia Airport (TRS), også kjent som Ronchi dei Legionari lufthavn eller Trieste Airport. Det ligger 16 kilometer fra byen og håndterer et lite antall flyselskaper, inkludert Alitalia, Belle Air, Lufthansa Regional, og Ryaniar.