Leiebil Catania

» Bilutleie » Leiebil Catania

 

car-rental

Sammenlign og finn beste pris på bilutleie i Italia

Bilutleie Catania

Sammenlign priser på leiebil i Catania fra flere forskjellige bilutleiefirma, bla.a. Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt og Budget. Nødvendige forsikringer i tillegg til ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen.

Catania guide

Bilutleie Catania

Leiebil catania

Byen Catania ligger langs kysten av Sicilia, med utsikt mot den vakre joniske hav. Det er den nest største byen på øya Sicilia med 296,303 innbyggere (3/2009). Catania strekker seg 180.88 kvadratkilometer lenge Siciliansk kystlinje.Byen ligger ved foten av Etna, den største vulkanen i hele Europa. Det er en stor økonomisk og transport sentrum, kjent for sin travle sentrum og veldig aktivt natteliv. Det er også ganske kjent for sin barokke arkitektur blandet med urban design.

På grunn av de mange vulkanutbrudd som har skjedd i Catania de siste tusener av år, har mange gamle monumenter blitt ødelagt. Det er imidlertid fortsatt en rekke rester som kan sees i dag, inkludert en romertiden akvedukt og forum og den greske Akropolis Montevergine.

En annen populær attraksjon er barokk-epoken Piazza del Duomo. Denne katedralen huser Elephant Fountain, eller “U Liotru”, som har blitt symbolet på Catania så godt som den markerer inngangen til den viktigste handlegaten i byen, Etnea.

Flyplassen nærmest Catania er Catania-Vincenzo Bellini Airport (CTA). Det er omtrent fire kilometer rett utenfor byen. Det er den travleste flyplassen i hele øya Sicilia og vertene en rekke europeiske flyselskaper inkludert British Airways, Lufthansa, Alitalia, EasyJet, Iberia, Luxair, Wizz Air, Wind Jet og Air Berlin.